måndag 20 december 2010

Lucka Nr.21!


Mmmmmmmmmmm….

Ni måste bara prova att göra denna Chokladfudge. Den är lite segare än vanlig fudge och ingredienserna kanske verkar lite exklusiva men den är så fantastisk god och den passar ljuvligt som dessert till en god kopp kaffe!

Till 60 st behöver ni:
2 ½ dl pekannötter eller valnötter, hackade
1 msk smör
1 nypa salt
1 burk kondenserad mjölk
200 g ljus choklad eller mjölkchoklad
300 gram fin mörk choklad
1 ½ tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader och rosta de hackade nötterna i ca 10 minuter. Lägg smör och salt i en skål och häll i de varma nötterna och rör om tills allt smör har smält. Ställ detta åt sidan.

Klä en form ca 20x20 cm med bakplåtspapper, jag tar folieformar och då behövs inte bakplåtspappret. Ha du ingen passande form går det bra med en avlång bakform.

Hacka all choklad fint (eller så köper ni knappar så behöver ni inte hacka den), lägg den i en bunke tillsammans med kondenserad mjölk. Smält chokladen över vattenbad.

Blanda ner nötter och vaniljsockret i chokladen och häll upp i formen.

Låt svalna och sätt in i kylskåpet minst en timme innan ni skär upp den i fyrkanter!

Sen bara njuter ni!

Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar