fredag 3 december 2010

Lucka Nr. 4

Christmas time, Mistletoe and Wine...
Har ni redan  tröttnat på glöggen eller ni kanske inte gillar glögg?
Då har jag ett alternativ; Varm Ciderbål!

Receptet räcker till 10 pers (minst).

1 liter äppelcider
3 kanelstänger
6-8 hela kryddnejlikor
1 1/2 dl outspädd äppeljuice
2 äpplen
färska eller frysta lingon

Häll 3 dl av äppelcidern i en kastrull tillsammans med kryddorna och låt det sjuda i 20 minuter. Häll i juicen och värm upp, tillsätt resten av cidern.
Skal och kärna ur och skär äpplena i ringar. Lägg äpplena och de tinade lingonen i en stor bålskål. Sila cider och kryddblandningen och häll över.

Det blir inte bara gott utan även vackert!

Skippa sen den traditionella pepparkakan med grönmögelosten, visst den är jättegod men...
Servera istället; Fikonchutney och Brie på en bit rågbröd eller/och Pepparkaksstubbar!

Till 10 stubbar behöver du 150 g rumsvarm ädelost som du formar till en rulle i plastfilm (18-20 cm lång). Krossa 5 pepparkakor. Ta bort plastfilmen och rulla rullen i smulorna och skär sen 10 bitar. Garnera med rivet apelsinskal.

Ha en riktig härlig och avkopplande lördag!

Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar